“Gym street” спортивний майданчик з вуличними тренажерами Відхилений

Доданий
28.07.2021
Номер
5
Спорт

Облаштувати в центрі міста, а саме біля Шосткинського фахового коледжу ім. І.Кожедуба Сум ДУ загальнодоступного спортивного простору з тренажерами. Це дасть можливість створити умови для забезпечення доступності та регулярної організованої рухової активності кожного жителя Шосткинської громади заради зміцнення здоров'я та розвитку спортивної культури.

Автор проєкту
Бюджет
240 628 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Інститутська вулиця, Шосткинська міська об’єднана територіальна громада, Шостка

Опис

Проблема

Сьогодні все більше людей займаються спортом, відвідують тренажерні зали, слідкують за своїм здоров’ям та ведуть здоровий спосіб життя.
Із-за епідеміологічних обмежень спортивні зали часто перебувають закритими, тому населення не має змоги їх відвідувати. Також присутній той факт, що тренажерні зали є платними і тому не всі мають можливість бувати в них.
Доступні вуличні площадки з тренажерами в місті знаходяться у віддалених його частинах, коли в центрі, де зосереджується і проводить свій вільний час більша частина молоді та мешканців громади такі локації відсутні.

Мета проєкту

Облаштування спортивного простору з тренажерами задля сприяння популяризації здорового способу життя серед населення міста.

Пропоноване рішення вирішення проблеми та його обгрунтування

Наявність відкритого простору з тренажерами в центрі міста, що є альтернативою сучасним тренажерним залам, направлена на створення комфортних умов для фізичного і соціального розвитку всіх верств населення, котрі бажають займатися спортом, проводити культурно дозвілля та загартовувати своє здоров’я.
Створений спортивний майданчик буде доступний для всіх бажаючих займатися безкоштовно і у зручний час, підвищить рівень активності та згуртує активну і здорову громаду, а також вирішить частково проблему незайнятості підлітків, а також перезавантаження після навчання або робочого дня.
Територія коледжу повністю відповідає вимогам так, як:
Має велику територію, зручне розташування в центрі міста
Біля майданчику знаходяться 2 навчальних заклади, сквер Кожедуба, де навчається, відпочивають та проводять свій вільний час багато мешканців міста
На території учбового закладу є зона для занять спортом з різними турніками, полем для футболу, що розширить сферу можливих вправ

Для кого цей проєкт

Проект направлений на всіх мешканців Шосткинської громади, але в першу чергу для дітей, молоді та їх батьків, котрі бажають активно і з користю для здоров’я проводити свій вільний час.

План заходів з реалізації проєкту (роботи, послуги)

1. Закупівля обладнання та конструкцій (січень-лютий)
2. Доставка до м. Шостка (березень)
3. Монтажні роботи (квітень)
4. Урочисте відкриття майданчику (квітень)

Ключові показники оцінки результату проєкту

- Значне підвищення рівня охоплення дітей, молоді, дорослих фізкультурою та спортом і, як наслідок, зниження захворювань (покращення медичних показників)
- Зменшення кількості жителів, котрі мають шкідливі звички
- Розвиток інфраструктури м. Шостка.
Якісним показником оцінки проекту є формування у населення сталих традицій та мотивацій щодо фізичного виховання і масового спорту, як важливого чинника забезпечення здорового способу життя.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

- Курсові коливання та зміна цін постачальників - Невчасне надходження коштів по проекту - Вандалізм

Приклади (кейси) схожих рішень

Дані спортивні майданчики з вуличними тренажерами розташовані в різних містах України і користуються популярністю серед мешканців. Схожого типу майданчики є в місті Шостка, а саме на території Шосткинського ліцею-інтернат, біля басейну та Районної лікарні, але нічого схожого не має в центрі.

Фотографії