Благоустрій території біля водойми в с.Ображіївка Брав участь

Доданий
30.07.2021
Номер
7
Комунальне господарство

Розширення пляжної зони, очистка піску, створення зон для паркування транспорту, встановлення парасольок для захисту від сонця, влаштування переодягалень, зон для дітей та зони активного відпочинку, точок збору сміття, щоб мешканцям громади та її гостям, було комфортно і затишно відпочивати та оздоровлюватися.

Автор проєкту
Валентин
Валентин Табала
Бюджет
122 600 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Шосткинська міська об’єднана територіальна громада, Ображіївка

Опис

Проблема

Доросле населення міста Шостка (76,0 тис.осіб), с. Ображіївка (1,2 тис.осіб), діти із задоволенням відпочивають на березі озера, розташованого на території с. Ображіївка, Шосткинського району. Проте неналежний рівень інфраструктури створює дискомфортні ситуації, забруднюється берегова лінія озера.
На сьогоднішній день територія, на якій планується створення сучасної пляжної зони відпочинку, зовсім не впорядкована. Кількість відпочиваючих на березі озера щороку зростає, незважаючи на такі незручності, як необлаштований вхід до водойми, непочищене дно, відсутність захисту від палаючого сонця, та місць для активного спортивного відпочинку. Машини відпочиваючих розміщуються хаотично по всій території берега.
Розміщення відпочиваючих, особливо дітей, під палючим сонцем несе загрозу погіршення стану здоров’я, замість оздоровлення. Небезпеку, також, несуть недосліджене дно та необлаштований вхід до водойми, пересування автомобілів всією територією берега аж до самої води.
Для підвищення комфорту, і безпеки відпочиваючих, їх оздоровлення пропонується реалізувати цей проєкт.

Мета проєкту

Метою проекту є організація відпочинку та оздоровлення мешканців міста Шостка, с. Ображіївка, шляхом створення об’єкту рекреаційної інфраструктури (сучасної пляжної зони відпочинку) на березі озера в селі Ображіївка, Шоскинського району Сумської області.

Пропоноване рішення вирішення проблеми та його обгрунтування

У рамках проекту пропонується санітарне очищення берегу , впорядкування пляжної зони, облаштування спортивних майданчиків для волейболу, бадминтону, створення зон для паркування автомобілів, велосипедів, встановлення парасольок для захисту від сонця, влаштування місць для переодягання, облаштування точок збору сміття.
Відпочиваючі зможуть насолодитися комфортом, перебуваючи на свіжому повітрі, Їх відпочинок буде безпечним та корисним для здоров’я. Громада отримає ще один рекреаційний суспільний простір для відпочинку та оздоровлення.
Суб’єкти господарювання громади можуть прийняти участь у благоустрою та розвитку даної рекреаційної зони, облаштувавши місця для реалізації напоїв, морозива, встановленні ігрових дитячих комплексів, спортивних тренажерів. На даний час вже декілька підприємців зацікавилися цим проєктом.

Для кого цей проєкт

Мешканці села Ображіївка, міста Шостка всіх вікових груп.

План заходів з реалізації проєкту (роботи, послуги)

1. Розробка проектно-кошторисної документації
2. Санітарне очищення берега
3. Розширення пляжної зони, очистка піску.
4. Облаштування майданчика для парковки автотранспорту.
5. Облаштування майданчика для парковки велотранспорту.
6. Встановлення 8 тіньозахисних парасольок.
7. Встановлення 4 кабінок для переодягання.
8. Облаштування площадки для гри у пляжний волейбол.
9. Облаштування площадки для гри у бадмінтон.
10. Облаштування екомайданчику для збору сміття.

Ключові показники оцінки результату проєкту

Зменшення забруднення навколишнього середовища;
розвиток зеленого туризму;
розвиток соціальної інфраструктури

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

відсутні

Приклади (кейси) схожих рішень

відповідні проєкти є типовими для багатьох громад