Молодіжний центр - «Активна молодь-процвітаюча громада». Відхилений

Доданий
28.07.2021
Номер
4
Освіта

Проєкт передбачає створення багатофункціонального вільного молодіжного простору для забезпечення змістовного та якісного розвитку молоді. Вільний молодіжний простір слугуватиме майданчиком для генерування ідей, об’єднання зусиль громадян для реалізації свіжих суспільно-корисних ініціатив молоді Шосткинської ОТГ.

Автор проєкту
Бюджет
204 360 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Інститутська, 1, Шостка

Опис

Проблема

Проблемою сучасного суспільства є питання формування духовних потреб молоді, зацікавленості в дослідженні загальнолюдських цінностей, залучення її до суспільно-політичного, соціально-економічного та культурного життя.
Також у молодіжному середовищі є низка інших проблем: відсутність робочих місць для молоді та непідготовленість підростаючого покоління до дорослого життя, недостатній рівень реалізації освітнього потенціалу молоді (у тому числі через відсутність розвинутої неформальної освіти), поширення шкідливих звичок серед молоді, соціальна ізольованість молодих людей та відсутність згуртованості.

Мета проєкту

Створити умови для змістовного,активного та якісного дозвілля молоді,формування якостей та навичок лідерства,комунікації,тощо.

Пропоноване рішення вирішення проблеми та його обгрунтування

Сьогодні в Україні вже дії кількасот молодіжних центрів і просторів різної форми власності,у тому числі утворених на базі закладів освіти,культури,спорту. Цей проект передбачає створення в центрі міста вільного молодіжного простору для молоді – майданчику для обговорення ідей та підготовки проектів, командної та індивідуальної роботи, проведення просвітницьких (лекції, тренінги, дебати і т.п.) та культурно-масових заходів, розвитку волонтерства та мобільності молоді, пропагування активної участі молоді у соціально-економічному, суспільно-політичному та культурному житті громади. Вільний молодіжний простір стане платформою для соціального становлення, всебічного розвитку та інтеграції в суспільне життя,формування у підростаючого покоління навичок лідерства, відповідальності, організації,проєктного менеджменту та командної роботи, залучення до грантових та соціальних проектів, сприятиме поширенню поінформованості молоді про актуальні питання соціального розвитку та розширенню кругозору.

Для кого цей проєкт

Молодь Шосткинської громади (14-35 років).

План заходів з реалізації проєкту (роботи, послуги)

1. Підготовка приміщення до ремонтних робіт. Розробка плану заходів, розвиваючих тренінгів пріоритетних для молоді громади (січень).
2. Закупівля будівельних матеріалів та меблів (лютий).
3. Ремонт приміщення Формування робочої групи, створення назви та логотипу центру (березень-квітень).
4.Урочисте відкриття центру, створення інформаційно-рекламної бази(травень).
5. Потужне навчання з фаховими тренерами, експертами та психологами та занурення у теми: адвокація, підприємництво, лідерство, проєктний менеджмент, робота в команді, аналіз бюджету, екологія, публічні виступи, ІТ – технології, фотографія та ін. (червень – листопад).
6. Менторство проєктів на 2022 - 2023 рік (липень).
7. Залучення експертів з області та інших міст для навчання та обміну досвідом, а також проходження тренінгу «Active citizens» від Британської ради. (червень - листопад).
8. Активна участь молоді у житті громади. (січень - грудень).
9. Звіт про роботу молодіжного центру. (грудень).

Ключові показники оцінки результату проєкту

Кількість реалізованих проектів у 2022-2023 роках.
Збільшення відсотку свідомої молоді серед мешканців громади.
Сформування команди молодих людей, які будуть працювати над збільшенням кількості додатково залучених видатків на розвиток молоді.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Відсутність своєчасного фінансування, знецінення валюти, карантин у світі ( проведення можливих заходів онлайн), відсутність підтримки громади.

Приклади (кейси) схожих рішень

Молодіжний центр Суми, формівання молодіжнго центру в м. Лебедин, Молодіжний центр Волині, Київський молодіжний центр,Молодіжна платформа ВІЛЬна ХАта, Платформа ініціатив «Теплиця».