Встановлення дитячого ігрового майданчику (провулок Шевченка) На реалізації

Доданий
26.07.2021
Номер
3
Комунальне господарство

В ході проекту планується встановити дитячий ігровий майданчик у дворі будинків 4 і 2 по провулку Шевченка для дітей віком до 14 р. з метою організації якісного дозвілля дітей, розвитку і вдосконалення фізичних якостей дітей, прищеплення інтересу до здорового способу життя і спорту.
Проект передбачає підготовку майданчику та встановлення дитячого комплексу з гірками, гойдалок, пісочниці, лавочок.

Автор проєкту
Бюджет
214 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
пров. Шевченка, 4, Шостка

Опис

Проблема

У будинках по провулку Шевченка 2-6, вулиці Свободи, 8 та вулиці Шевченка, 21 мешкають сім’ї з дітьми (відповідно до даних сектору реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Шосткинської міської ради за вищевказаними адресами проживає 51 неповнолітня дитина віком до 14 років), які потребують створення належних та безпечних умов для організації дозвілля. По провулку Шевченка відсутні будь-які ігрові майданчики для дітей. Враховуючи розміщення будинків, до найближчих майданчиків дитина не може пройти самостійно, не перетинаючи вулиць з пожвавленим рухом, що дуже небезпечно.
Прогулянка та ігри з дітьми на дитячих майданчиках – обов’язковий пункт у щоденному розкладі мам. Саме там діти дихають свіжим повітрям, розвиваються, набувають навичок спілкування з однолітками. Через відсутність у дворі будинків жодного повноцінного, сучасного майданчику, діти зі своїми батьками змушені щоденно ходити на дитячі майданчики далеко від дому.
А діти, які вже досягли такого віку, щоб гратися у дворі будинку без догляду батьків, взагалі не мають альтернативи, оскільки самі не можуть піти з двору на інший майданчик.
Відсутність майданчику створила й іншу проблему – тут вигулюють собак, постійно влаштовують стоянку для машин водії, які приїжджають до відділення Нової пошти та мешканці будинків, адже у дворах на місцях колишніх дитячих майданчиків зараз пустка.
Побудова ігрового майданчика повинна повернути подвір’я дітям, а їх батькам можливість розважати і розвивати дітей біля будинку.

Мета проєкту

Забезпечення належних, безпечних та сучасних умов для повноцінного дозвілля в колі однолітків та фізичного розвитку дітей.

Пропоноване рішення вирішення проблеми та його обгрунтування

Дитячі вуличні майданчики – це найкращий засіб для активного дозвілля дитини. Спортивно-ігрові комплекси дозволяють забезпечити оптимальне поєднання «приємного» та «корисного».
Встановлення дитячого майданчику дасть змогу дітям грати на свіжому повітрі зі своїми однолітками замість того, щоб сидіти перед телевізором чи комп’ютером, сприятиме покращенню фізичного розвитку та комунікації дітей.
Крім того встановлення майданчику створить безпечні та належні умови для відпочинку дітей, покращить благоустрій прибудинкової території.
На дитячому майданчику пропонується встановити обладнання виробництва KinderLand:
1) ігровий комплекс «Фортуна»;
2) карусель «Малюк» на 6 місць;
3) гойдалка-балансир «Равлик»;
4) гойдалка підвісна двомісна на жорстких тросах;
5) гойдалки-пружина «Квадроцикл;
6) дитячий стіл з лавками;
7) пісочниця «Автотрек»;
8) лавки паркові зі спинками 3 шт.

Для кого цей проєкт

Цей проект розрахований на дітей віком до 14 років та батьків, що проживають на провулку Шевченка, 2-6, вулиці Свободи, 8 та вулиці Шевченка, 21 (зареєстрована 51 дитина), а також мешканців інших прилеглих вулиць.

План заходів з реалізації проєкту (роботи, послуги)

- Придбання обладнання для дитячого майданчика;
- підготовчі роботи для встановлення дитячого майданчику (демонтаж старих конструкцій);
- доставка та монтажні роботи з установки дитячого майданчику;
- встановлення лавочок.

Ключові показники оцінки результату проєкту

Соціальна значущість:
- щонайменше 51 дитина отримає можливість займатися, грати і розвиватися;
- організація дозвілля дітей;
- прищеплення і формування навичок здорового способу життя дітей;
- поліпшення стану здоров'я дітей, зниження рівень дитячого травматизму.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Терміни поставки майданчику та зростання цін.

Приклади (кейси) схожих рішень

Дитячий майданчик на Садовому Бульварі, в парку Свободи та прибудинкових територіях міста Шостка.

Фотографії