Електрифікація відправного пункту туристичного розвитку села Гукове Відхилений

Доданий
31.07.2021
Номер
12
Культура

Проєкт має на меті далекоглядну ціль розвитку туристичної складової Шосткинської ОТГ. Кожне село має використовувати вже наявні елементи потенційної туристичної привабливості, масштабуючи їх цінність. Для села Гукове відправним пунктом має бути Кулішев Хутір, де вже 17 років проводиться літній фестиваль у честь П.Куліша. Проведення лінії електромереж буде першим кроком розвитку осередку туризму.

Автор проєкту
Анжеліка
Анжеліка Пенкина
Бюджет
223 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Шосткинський район, Гукове

Опис

Проблема

У 2022 році село Гукове буде в 18 раз приймати гостей для святкування Дня Народження нашого славетного земляка Пантелеймона Куліша. Одна з серйозних перепон для масштабування свята і переведення його у всеобласний, а в подальшому всеукраїнський та міжнародний масштаб, та створення справжнього Кулішевого Хутора - стаціонарного туристичного осередку - є відсутність комунікацій, і найперше - доступу до електромережі. Проведення електромережі буде надважливим кроком у подальшому бурхливому розвитку і брендуванню села Гукове, що наразі не має інших потенційних варіантів розвитку туризму.

Мета проєкту

Забезпечити віддалену точку туристичної привабливості можливістю подальшого розвитку завдяки проведенню електромережі до вже функціонуючого архітектурного елементу

Пропоноване рішення вирішення проблеми та його обгрунтування

Вирішення проблеми туристичної привабливості сільских локацій лежить у структурованому і систематичному підході до їх розвитку. Перше, що необхідно забезпечити - доступ до комунікацій, в першу чергу електромережі, що дозволить використувати техніку для створення водопостачання, освітлення та інших умов стаціонарної туристичної локації. Для цього необхідно скласти технічний проєкт на проведення лінії електромережі з села, відстань до якого складає приблизно 700 м.

Для кого цей проєкт

Шосткинська ОТГ є домівкою для 94 тисяч громадян, які відчувають гостру потребу у створенні місцевих туристичних елементів, що дозволять приємно і з користю проводити вихідні дні. Туризм є також однією з найкращих потенційних сфер наповнення місцевого бюджету, що надзвичайно важливо в сільскій місцевості для підтримання та розвитку шкіл, спортивних площадок та історично-культурних осередків.

План заходів з реалізації проєкту (роботи, послуги)

1. Виїзд на місце і огляд локації.
2. Створення проектно-кошторисної документації.
3. Прокладення електромережі від точки електророзподілу села Гукове до меморіалу Пантелеймона Куліша.
4. Під'єднання туристичного об'єкту до електромережі.

Ключові показники оцінки результату проєкту

- Створення фундаменту для подальшого розвитку сула Гукове як популярного туристичного елементу;
- Економія бюджетних коштів під час проведення щорічного фестивалю пам'яті Пантелеймона Куліша
- Організація точки надходження фіннсів у бюджет міста завдяки напливу туристів і розбудові туристичних маршрутів області.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Несвоєчасне надходження коштів, складності у рельєфі при прокладенні лінії електромережі.

Приклади (кейси) схожих рішень

Зараз в України йде бурхливий розвиток туристичних осередків, але можна згадати вже успішні кейси - це парк Київська Русь під Києвом, парк "Буки" в Сквирському районі Київської області, та маленькі осередки української культури, як парк "Ганнина Пустинь" у Чернігівській області та більш популярний парк "Соколиний Хутір", що буде вектором розвитку для осередку Кулішева Січ (Кулішев Хутір) у Гукові.