Відкривай для себе історію Шостки На реалізації

Доданий
30.07.2021
Номер
10
Культура

Проєкт передбачає створення сайту та мобільних додатків для самостійного ознайомлення та вивчення історії міста шосткинцями та гостями міста Шостки. У історичних місцях встановлюються таблички з посиланнями та QR-кодами для переходу на сайтах, або завантаження додатків. На сайті можна прослухати аудіо-екскурсію, переглянути фото та відео обраної локації або почитати текстовий варіант аудіо-гіду.

Автор проєкту
Людмила
Людмила Москаленко
Бюджет
92 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Шостка

Опис

Проблема

Тіристична Шостка, на жаль, поки залишається незвіданою не тільки для гостей, але й для самих шосткинців. Наш проект надає можливіст легко і сучасно вивчати історію рідного міста, своєї маленької Батьківщини під час звичайної прогулянки центральною вулицею міста. Водночас, даний проект є унікальним явищем для України і зможе підвищити туристичну привабливість Шостки. Використання QR-кодів та додатків зробить проект цікавим для молоді, яка захоплюється новими технологіями. Водночас, варто зауважити, що проект розроблено ініціативною групою Молодіжної дорадчої ради при міському голові, які готові і надалі включатись в його реалізацію, долучаючи всіх бажаючих до процесу розробки екскурсій, які будуть рецензовані та записані професіоналами своєї справи.

Мета проєкту

Підвищити туристичну привабливість міста та створити можливість для шосткинців та гостей міста легко і в зручній формі знайомитися з історією міста Шостки. Розвиток міського туризму та інформаційних технологій.

Пропоноване рішення вирішення проблеми та його обгрунтування

1. Створення екскурсійного маршруту, текстів, фото- та відео- матеріалів для нього.
2. Експертна оцінка, за потребою - корегування та доповнення розроблених маршрутів та текстів місцевим істориком-краєзнавцем Плодистою О.І. (відповідна домовленість досягнена).
3. Запис аудіо-, відео- файлів з інформаційними матеріалами.
4. Розробка веб-платформи: сайт із широким функціоналом та мобільний додаток.
5. Наповнення контентом, підтримка, адміністрування та розвиток веб-платформи.
5. Виготовлення та встановлення антивандальних табличок з QR-кодами та посиланнями на сайт і додатки (локалізація табличок для конкретної території)
6. Інформаційна кампанія проекту.

Для кого цей проєкт

Гості та мешканці міста. Оскільки доступ до сайту та використання його буде безкоштовним та абсолютно вільним - порахувати точну кількість потенційних користувачів не є можливим. Проєкт розрахований для всіх мешканців міста та дотримується вимог гендерної рівності. Їм можуть користуватися як жінки так і чоловіки на рівних правах.

План заходів з реалізації проєкту (роботи, послуги)

1. Збір інформації та розробка інформаційного ресурсу. Безпосередня участь у розробці проекту членів Молодіжної дорадчої ради при міському голові.
2. Виготовлення макетів та табличок з QR-кодами.
3. Створення інтернет-сайту та додатків.
5. Підготовка місць для розташування 16 інформаційних табличок з QR-кодами та їх встановлення.
6. Проведення інформаційної кампанії для поширення інформації про проект.

Ключові показники оцінки результату проєкту

Створений туристичний маршрут, що проходить історичним центром міста Шостки, надає можливість всім бажаючим ознайомитися з історією виникнення та розвитку міста Шостки.
Новітні технології, які використані на локаціях (QR-коди), роблять маршрут більш зрозумілим, привабливим та змістовним.
Комунікаційна кампанія сприятиме позитивному іміджу міста Шостки й розвитку зеленого туризму.
Координація зусиль для розробки туристичного маршруту й отримані знання допоможуть учасникам проекту надалі співпрацювати задля розвитку і використовувати напрацювання для промоції Шосткинської ОТГ. Ініціативна група зацікавлена в подальшому розвитку проєкту.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Значних ризиків при реалізації проекту не повинно виникнути, але нестабільний курс гривні може привести до подорожчання матеріалів.

Приклади (кейси) схожих рішень

Чудові приклади кейсів, які надихнули до реалізації проєкту:
https://ru.molbuk.ua/chernovtsy_news/110443-chernivcyamy-provedut-bezkoshtovni-ekskursiyi-za-qr-kodamy.html
https://budget.krliman.gov.ua/uk/budgets/stvorennya-ta-oblashtuvannya-turystychnogo-marshrutu-kryvoluts-ka-stezhka
http://chernivtsy.eu/portal/4/bezkoshtovni-ekskursiyi-unikalnym-turystychnym-marshrutom-z-qr-kodamy-vidkryj-dlya-sebe-chernivtsi-84614.html

Фотографії