Дитячий інноваційний клуб "Я зможу!" Відхилений

Доданий
21.07.2021
Номер
1
Соціальний захист

Це простір для дітей з особливими потребами.
Діткам з особливостями у розвитку важлива соціалізація і робота в групі. Перші 7 років розвитку дитини є ключовими для подальшого повноцінного життя. Тому ми створимо простір, побудований на любові, прийнятті та комфорті діток, а найголовніше - заснований на чіткій методиці діагностики та формування маршруту розвитку і абілітації за допомогою фахівців.

Автор проєкту
Бюджет
52 245 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Марата, 23, Шостка

Опис

Проблема

Створення Дитячого інноваційного клубу "Я зможу!" для дітей з особливими потребами у нашому місті, на разі, є дуже актуальним питанням. Батьки будуть мати вільний час для особистих справ, а дітям буде цікаво провести декілька годин в доброзичливому колективі, займаючись розвиваючими вправами та іграми з турботливими та уважливими виховалями-педагогами. Аналогів подібних закладів у нашому місті не має, а кількість дітей із затримкою розвитку постійно зростає. Батьки у ранньому віці їх дитини часто не звертають уваги на те, що дитина розвивається не так, як її однолітки. Вони починають звертатися до спеціалістів коли дитині приходить час йти до школи, і тоді допомогти дитині, іноді, стає неможливим. Треба працювати не тільки з дитиною, але і з її рідними. В Дитячому інноваційному клубі будуть використовуватися новітні методики, завдяки яким корекційна робота буде найєфективнішою. До кожної дитини буде індивідуальний підхід і буде розроблений індивідуальний маршрут корекційної роботи. Заняття будуть проводити досвідчені педагоги, такі як: практичний психолог, логопед, арт-терапевт, музичний терапевт, та інші.

Мета проєкту

Зробити комфортний корекційний простір для дітей з особливими потребами. Психологічна підтримка і навчання батьків дітей.

Пропоноване рішення вирішення проблеми та його обгрунтування

Створення таких Дитячих клубів для дітей з особливими потребами допоможе дітям отримати необхідну корекційну допомогу. Їх батькам допоможе "прийняти" свою дитину і отримати психологічну підтримку. Популяризація подібних дитячих клубів буде позитивно впливати на суспільство, розвивати толерантність і розуміння того, що не треба відокремлювати дітей з особливими потребами від інших.
Розповсюдити інформацію про проект у громаді міста Шостка, на сторінці проекту в соціальних мережах.

Для кого цей проєкт

Цей проект розрахований на дітей з інвалідністю, а також на дітей із затримкою розвитку віком від 2 до 10 років, які проживають у м.Шостка та ОТГ. Проект, окрім реальної корекційної допомоги дітям, буде мати позитивний вплив на родини дітей, покращувати їх психологічний стан. Також, буде позитивно впливати на оточуюче суспільство.

План заходів з реалізації проєкту (роботи, послуги)

Набір осіб з інвалідністю і затримкою розвитку в групи для участі у програмі (Підписання договорів з отримувачами послуг)(січень)
Знайомство з їх здібностями та підбір індивідуальних програм для занять(січень)
Організація середовища для забезпечення надання послуг, проведення спільного зібрання спеціалістів та отримувачів послуг (січень - лютий).
Проведення психологічних консультацій для батьків дітей (січень-грудень).
Надання комплексних послуг з адаптації і соціалізації, корекційних занять, творчого розвитку (січень – грудень).
Проведення тематичних заходів та свят за участі осіб з інвалідністю (січень-грудень)
Моніторинг реалізації проекту (липень, грудень).
Проміжна оцінка задоволеності отримувачів та відстеження змін в якості життя і розвитку дитини (липень).
Створення інформаційних повідомлень щодо висвітлення ходу реалізації проекту у соціальних мережах.
Творчий та фінансовий звіт (грудень)

Ключові показники оцінки результату проєкту

Підвищено рівень обізнаності громадян стосовно розвитку дітей із затримкою розвитку та осіб з інвалідністю у громаді.
Раннє виявлення дітей із затримкою розвитку за допомогою програми Раннього Втручання.
Підвищено обізнаність батьків, що робити з цією ситуацією. До яких лікарів звертатися, як розвивати свою дитину.
Підвищено рівень соціалізації дітей з інвалідністю та затримкою розвитку в сучасній громаді.
На групових заняттях в Дитячому клубі неповного дня діти з інвалідністю та затримкою розвитку отримають всебічний розвиток від занять з психологом і логопедом, корекцію поведінки, творчі здібності на заняттях з музикотерапії, арт-терапії та пісочної терапії.
Визначено потреби у соціальних послугах на 2023 рік.
Надано можливість батькам, що виховують дітей та осіб з інвалідністю працевлаштуватись, мати вільний час, вийти зі складних життєвих обставин та повноцінно бути членом нашої громади.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Ризиками в ході реалізації проекту можуть бути нестабільна фінансова та політична ситуація в країні, війна, знецінення грошей, що поставить під загрозу подальшу реалізацію проекту.

Приклади (кейси) схожих рішень

Подібні послуги надаються КЛУБ РАННЬОГО РОЗВИТКУ АУТИZОН+ (м.Київ);
Дитячий клуб "Цікаві годинки" (м.Бориспіль); Центр розвитку дітей та батьків “Зернятко” (м.Вишневе).

Фотографії