Створення арт-простору в Садовому мікрорайоні м. Шостка На реалізації

Доданий
31.07.2020
Номер
16
Культура

Облаштування подвір’я бібліотеки-філіалу №1 та перетворення його на арт-простір багатофункціонального призначення просто неба (переносні меблі, медійне обладнання) для молоді, осіб з інвалідністю з дитинства та мешканців Садового мікрорайону. Новий майданчик дозволить змістовно проводити культурні, мистецькі та освітні заходи в теплу пору року на свіжому повітрі/

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Бакун
Бюджет
50 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. 2 Вересня, 11, Шостка

Опис

Проблема

У мікрорайоні немає жодного творчо-інтелектуального простору, де не тільки можна грати в ігри, а взаємодіяти, ділитися думками, адже спільна діяльність, дозвілля сприяють спілкуванню. Тому створення такого арт-простору на подвір’ї бібліотеки, який би задовольняв потреби жителів, передовсім, цього мікрорайону, на часі. Локація була обрана не випадково, адже бібліотека є відкритим публічним простором. Внутрішній дворик на території бібліотеки вже неодноразово використовувався для проведення заходів та зарекомендував себе як затишне та зручне місце.
А ще бібліотека-філіал №1 тісно співпрацює з громадським об’єднанням батьків дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства "Надія". Вони розробили і вдало реалізують комплексну програму «Доброта лікує душу». Багато заходів з цієї програми в літній період проходить не лише у бібліотеці, а й на свіжому повітрі.

Мета проекту

Облаштування зони активного дозвілля та створення безпечного неформального осередку для творчості, самореалізації мешканців Садового мікрорайону м. Шостка шляхом створення відкритого арт-простору. Це сприятиме розвитку креативності та реалізації інтересів і творчих здібностей, проведення арт-уроків під відкритим небом.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Публічний арт-простір просто неба у дворику міської бібліотеки-філіал №1, що в Садовому мікрорайоні, завдяки втіленню проєкту стане справжнім відпочинковим арт- простором, місцем для реалізації нових ідей у гарній, приємній атмосфері. Це дозволить, в тому числі дітям та молоді, раціонально і з користю використовувати свій час, виявити всі свої приховані таланти, більш гармонійно і творчо розвиватися, а також відпочити в компанії однолітків, та надасть можливість урізноманітити способи проведення вільного часу. Це сприятиме творчому настрою, дасть можливість знайти однодумців, нових друзів.

Для кого цей проект

Мешканці Садового мікрорайону: діти, молодь, особи з інвалідністю з дитинства, доросле населення.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

- закупівля відповідного обладнання
- виконання робіт по влаштуванню арт-простору
- проведення широкої інформаційної кампанії під час безпосередньої реалізації проєкту шляхом інформування громадськості про підготовку та проведення заходів

Ключові показники оцінки результату проекту

Даний проект допоможе залучати громадськість та молодь Садового мікрорайону до активного, змістовного і цікавого життя, реалізації власних креативних ідей; сприятиме соціалізації молодих людей з інвалідністю.

Результатом проекту буде:
- збільшення рівня залученості жителів Садового мікрорайону до творчих ініціатив;
- збільшення можливостей самореалізації;
- надання можливості проводити заходи на сучасному рівні;
- якісна організація дозвілля.
Ми впевнені, що реалізація проєкту стане гарним прикладом для громади, як потрібно активізуватися і покращувати інфраструктуру довкола себе.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Несвоєчасне надходження коштів, різке зростання цін

Фотографії