Майданчик для вигулу та дресирування собак Відхилений

Доданий
31.07.2020
Номер
14
Безпека та громадський порядок

Облаштувати належний майданчик для вигулу та дресирування собак, що дозволить безпечно і корисно проводити час зі своїми улюбленцями . Майданчик має стати центром об’єднання власників тварин, обміну новою інформацією та досвідом, місцем для можливих занять, змагань і семінарів задля підвищення рівня культури та відповідальності власників.

Автор проєкту
Анна
Анна Колотуша
Бюджет
240 440 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Шосткинський район

Опис

Проблема

Досить гострою проблемою нашого міста є відсутність відповідно обладнаних майданчиків для виховування та вигулу домашніх улюбленців, що спричиняє виникнення непорозумінь та конфліктних ситуацій між мешканцями і власниками собак, оскільки вигул та дресирування здійснюється в неналежних місцях – на подвірії школи №24.

Мета проекту

Створити майданчик для вигулу та дресирування собак, підвищення рівня культури та громадської активності власників собак; посилення рівня соціальної відповідальності власників – прибирання за собаками; зменшення кількості конфліктних ситуацій за участю собак

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Визначити можливість організації, розробити модель та облаштувати спеціалізований майданчик для вигулу та дресирування собак зі спеціалізованими снарядами для занять та обов’язковим комплектом внутрішнього благоустрою.
З огляду на зазначене пропонуємо наступні рішення:
1. Визначення місця розташування. Майданчик для вигулу та дресирування собак - це майданчик, розташований на спеціально відведеному для цього місці, огороджений та відповідно обладнаний.
2. Площа забудови та вибір огорожі. Умовна площа майданчика, огородженого з чотирьох сторін, враховуючи територіальну особливість – прямокутник 20х50м. Вибір огорожі типу - секційний паркан з рабиці забезпечить легкий монтаж та естетичність. Висота огорожі - 2 м (найкраща для проведення активних занять та ігор з собаками). Два входи забезпечуватимуть зручність як на початку відвідування майданчику так і після, вийшовши на територію парку для повноцінного вигулу свого улюбленця.
3. Розробка моделі майданчика і вибір обладнання, а також необхідними елементами благоустрою (лавки, урни).

Для кого цей проект

Власники тварин, а також потенційні власники, особливо діти та підлітки, які відтепер стануть із задоволенням проводити корисно час на майданчику, займаючись спортом з улюбленцем.

Мешканці міста – собака без намордника і повідка на спеціально відведеній території.

Гості – спеціалісти з тренувань, зоопсихологи, ветеринари, спеціалісти з годування, тренери спеціалізованих шкіл з кінологічного спорту.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

Перший етап – розробка дизайну майданчика та виготовлення проектно-кошторисної документації.
Другий етап – проведення тендеру та закупівля обладнання.
Третій етап – провести роботи по підготовці території під майданчик.
Четвертий етап – доставка та монтаж обладнання.
П’ятий етап – відкриття та презентація проекту із запрошенням гостей: власників собак, мешканців міста та спеціалістів з поведінки та тренувань улюбленців.

Ключові показники оцінки результату проекту

Для власників собак: наявність місця для тренування та вільного вигулу дозволить підвищити рівень відповідальності, культури і громадської активності, сприятиме отриманню знань, можливості спілкування та обміну інформацією з іншими власниками. Підлітки матимуть ще один майданчик для заняття спортом разом зі своїм домашнім улюбленцем.

Для мешканців: чисті прибудинкові території, відсутність шуму від гавкоту собак біля дому та безпечні для дітей та їх батьків дитячі майданчики зменшать виникнення конфліктних ситуацій між власниками та мешканцями.

Для міста: поліпшення екологічної ситуації і санітарно-епідемічного стану підвищить задоволеність містян більш комфортним проживанням у місті і забезпечить нормативне врегулювання питання утримання тварин. Розподіл простору між різними категоріями мешканців підкреслить, що місто дружнє не тільки до людей, але й до собак.

Для собак: місце де можна побігати без повідка і намордника та мати можливість дресирування для сбалансованого росту, здоров'я, гарного самопочуття і комфорту, відповідно до фізіологічних потреб.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Відсутність відповідної теріторіїї для облаштування майданчику.

Фотографії