Еко-смітники "Собача вбиральня" Відхилений

Доданий
30.07.2020
Номер
11
Навколишнє середовище

Проєкт "Собача вбиральня" спрямований на формування екологічної свідомості мешканців нашого міста шляхом проведення інформаційної кампанії і встановлення у парках, скверах, стадіонах і придомових територіях, де вигулюють собак еко-смітників.

Автор проєкту
Раїса
Раїса Ємець
Бюджет
127 957 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Неодноразово, гуляючи містом я натрапляла на "собачі купки" посеред тротуару, або газону. Попри всі незручності, в яких опиняється людина втрапивши в таку купку, дуже велику шкоду організму людини, а тим більше дитини, приносять собачі екскременти.
В свою чергу в місті достатньо відповідальних власників тварин, що прибирають за своїми собаками, але часто бувають ситуації що власник поспішає вивести свого улюбленця на вулицю та забуває взяти з собою пакет, таким чином він немає змоги прибрати.

Мета проекту

Об'єднати мешканців міста в бажанні розширити межі свого комфорту та відповідального ставлення до навколишнього середовища через проведення інформаційної кампанії та встановлення еко-вбиралень для тварин.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Ми всі відповідаємо за місто, в якому живемо, і саме ми формуємо простір навколо. Ми власним прикладом можемо вливати на свідомість людей, що нас оточують.
Встановлені еко-смітники в місцях громадського відпочинку (парк, дитячий майданчик, стадіон, тощо.) з надписами "прибери за своїм улюбленцем, він сам не може цього зробити", буде спонукати власників тварин замислитись над тим, що "собачі купки" створюють незручності людям навколо.
Паралельно на місцевому телебаченні, маршрутці, соцмережах пропонується запустити соціальний відеоролик на дану тематику.

Для кого цей проект

Всі, без виключення, мешканці громади.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Визначення місць громадського відпочинку, де будуть встановлюватись смітники.
2. Укладання угод на закупівлю та поставку смітників та допоміжних матеріалів.
3. Встановлення смітників.
4. Проведення інформкампанії через ЗМІ.

Ключові показники оцінки результату проекту

Формування екологічної відповідальності (свідомості).
Комфорт.
Відгуки.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Коливання курсу гривні, несвоєчасні поставки товару.

Приклади (кейси) схожих рішень

Великі міста України розширюють кількість таких вбиралень.

Фотографії